PIECZARKI FASZEROWANE MIĘSEM MIELONYM W CIESCIE NALEŚNIKOWYM
Ocena:
4.49
(180)
35 min.
SA SUPER
Składniki:
SKŁADNIKI:
35szt Dużych pieczarek
2 duze cebule
1 jajko
0,5 kg mięsa mielonego
przyprawy: sól pieprz itp....
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym w ciescie naleśnikowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
WYKONANIE!!
Pieczarki obrać korzonki wyrzucic (pieczarki musza miec glebokie glówki). Z mięsa mielonego z jajek , cebuli, i przypraw zrobic farsz taki sam jak na mielone. Farszem nadziać pieczarki i obtoczyc ciastem. Smażyc na oleju tak jak pączki.CIASTO MUSI BYĆ GĘSTE.
przepis na ciasto
2 jajak troszke mleka make i to wszytsko wymieszac az ciasto bedzie geste.Ciasto musi byc na tyle geste by nie odchodzilo od pieczrek