Pieczarki faszerowane fetą

Delikatnie słone, idealne na przekąskę

Dodany przez:

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 4.4 z 5 głosów)

Składniki

  • 50 dag pieczarek o dużych kapeluszach
  • 1 opakowanie fety
  • 1 duża cebula
  • jajko
  • bułka tarta

Przygotowanie

  1. Pieczarki umyć, osuszyć, oddzielić korzonki od kapeluszy. Korzonki oraz cebulę pokroić w drobną kostkę i smażyć chwilę na patelni. Zdjąć z ognia, ostudzić i wymieszać z serem feta. Nie przyprawiać, ponieważ nadzienie jest słone. Tym farszem napełniać kapelusze pieczarek. Obtoczyć w bułce, jajku, jeszcze raz w bułce i układać na blasze. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 175 st. C ok. 30 minut.
przekąska pieczarki feta farsz
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze