pieczarki_faszerowane_feta

Pieczarki faszerowane fetą

Ocena:

4.48 (205)

  • 30 min.
  • dla 6 osób
Delikatnie słone, idealne na przekąskę

Składniki:

  • 50 dag pieczarek o dużych kapeluszach
  • 1 opakowanie fety
  • 1 duża cebula
  • jajko
  • bułka tarta

Pieczarki faszerowane fetą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Pieczarki umyć, osuszyć, oddzielić korzonki od kapeluszy. Korzonki oraz cebulę pokroić w drobną kostkę i smażyć chwilę na patelni. Zdjąć z ognia, ostudzić i wymieszać z serem feta. Nie przyprawiać, ponieważ nadzienie jest słone. Tym farszem napełniać kapelusze pieczarek. Obtoczyć w bułce, jajku, jeszcze raz w bułce i układać na blasze. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 175 st. C ok. 30 minut.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne