Pieczarki czosnkowe

Pieczarki czosnkowe

Dodany przez:

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 16 sztuk pieczarek
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 duża cebula
  • masło
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sól,pieprz do smaku
  • 2-3 łyżki startego zółtego sera do farszu
  • 8 łyżek startego zółtego sera na wierz pieczarek

Przygotowanie

  1. Z dokładnie umytych pieczarek odcinamy nóżki przy kapeluszu i siekamy. Na patelni roztapiamy masło i podduszamy pokrojoną w kostkę cebule, posiekane nóżki pieczarek, wyciśnięte ząbki czosnku i na końcu bułkę tartą. Farsz mieszamy, dodajemy starty żółty ser, doprawiamy solą i pieprzem.
  2. Napełniamy farszem kapelusze pieczarek, wierz posypujemy startym żółtym serem.
  3. Układamy w żaroodpornym naczyniu i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 140stopni na 20minut.
przekąska żółty ser farsz pieczarka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze