Pianka na zimno

Pianka to niezwykle lekki i przepyszny deser, który smakuje kazdemu i nie jest pracochłonny.

Dodany przez: madziaaa_p

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Porcje:
20 porcji
Ocena:

(średnia 2 z 1 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • 2 x mleko skondensowane 200ml
  • dwie galaretki (smaki dowolne)
  • paczka biszkoptów

Przygotowanie

  1. Galaretkę robimy według przepisu na opakowaniu. Czekamy aż zacznie gęstnieć,nie może być jednak całkowicie zsiadnięta. Na brytfannie układamy gęsto biszkopty. Ubijamy 200ml mleka skondensowanego dolewając następnie przyrządzoną galaretkę, po czym wylewamy na przygotowane biszkopty.Uwaga! Każdy smak galaretki i 200 ml mleka ubijamy osobno. Całość można posypać owocami (np. truskawki, jagody).
przekąska deser dla dzieci galaretka pianka mleko skondensowane
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze