Penne ze szpinakiem

Szybkie danie z makaronem.

Dodany przez: marecki

Penne ze szpinakiem

Makarony

Czas przygotowania:
Porcje:
2 osób
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 2 garście makaronu penne:)
  • mrożony szpinak- 1 opakowanie
  • kawałek kiełbasy
  • oregano
  • starty żółty ser
  • kawałek cebuli
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Gotujemy makaron.
  2. Zamrożony szpinak wrzucamy na patelnię.
  3. Obieramy i kroimy cebulę oraz kiełbasę.
  4. Do szpinaku wrzucamy cebulę z kiełbasą.
  5. Wyciskamy do patelni czosnek przez praskę.
  6. Dusimy szpinak aż wszystko będzie miękkie, a w tzw międzyczasie solimy, pieprzymy i dodajemy oregano.
  7. Dorzucamy makaron na patelnię i posypujemy startym serem.
  8. Smacznego!:)
obiad kolacja szpinak Penne
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze