Pasztet pieczony w słoikach!!!

Pasztet idealny na kanapki !!!

Dodany przez: sasza

Pasztet pieczony w słoikach!!!

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 2 głosów)

Składniki

  • 2kg słoniny
  • 1kg mięsa (wieprzowego)
  • 1kg wątróbki
  • 5 jajek
  • 4 cebule
  • sol,pieprz do smaku.
  • wychodzi sześć 0.5l słoików

Przygotowanie

  1. Słoninę,mięso,wątróbkę,cebule zmielić (na drobnych oczkach.) Zmielone dodatki doprawić solom pieprzem i dodać jajka.Słoiki przed nakładaniem pasztetu trzeba wyparzyć w piekarniku żeby były suche i czyste.Do słoików nakładamy przygotowany surowy pasztet tylko nie nakładamy do pewna bo przy pieczeniu zacznę wyciekać.Nakładamy trzy czwarte słoika.Pieczemy w piekarniku około 1godz,45min po wyjęciu z piekarnika zakręcamy słoiki i stawiamy dnem do góry.Ma być dobrze upieczony żeby długo stal w spiżarni
mięso jajka przekąska wątróbka słonina
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze