Pasztet pieczony w słoikach!!!

Ocena:

4.3 (214)

  • 2 godz. 0 min.
  • dla 1 osoby
Pasztet idealny na kanapki !!!

Składniki:

  • 2kg słoniny
  • 1kg mięsa (wieprzowego)
  • 1kg wątróbki
  • 5 jajek
  • 4 cebule
  • sol,pieprz do smaku.
  • wychodzi sześć 0.5l słoików

Pasztet pieczony w słoikach!!! - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Słoninę,mięso,wątróbkę,cebule zmielić (na drobnych oczkach.) Zmielone dodatki doprawić solom pieprzem i dodać jajka.Słoiki przed nakładaniem pasztetu trzeba wyparzyć w piekarniku żeby były suche i czyste.Do słoików nakładamy przygotowany surowy pasztet tylko nie nakładamy do pewna bo przy pieczeniu zacznę wyciekać.Nakładamy trzy czwarte słoika.Pieczemy w piekarniku około 1godz,45min po wyjęciu z piekarnika zakręcamy słoiki i stawiamy dnem do góry.Ma być dobrze upieczony żeby długo stal w spiżarni
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne