paszteciki z ciasta francuskiego

pyszny dodatek do barszczu czerwonego

Dodany przez: alimak1984

paszteciki z ciasta francuskiego

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 2 głosów)

  • Danie dla dzieci
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 2 gotowe mrożone ciasta francuskie
  • 2 laski kiełbasy zwyczajnej
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • zioła prowansalskie
  • 1 białko

Przygotowanie

  1. Ciasto rozmrozić i pociąć na kwadraty ( ja robię 12 sztuk ). Cebulę pokroić drobno i usmażyć na rumiano na 1 łyżce oleju. Do cebuli dodać pokrojoną drobno kiełbasę, dodać soli , pieprzu, ziół i majeranku do smaku, smażyć jeszcze przez 10-15 min.. Na każdy kawałek ciasta położyć farsz . Zwinąć pasztecik –każdy róg do środka. Układać na blaszce. Posmarować paszteciki białkiem. Piekarnik rozgrzać do 150 st. C i piec paszteciki na złoto ok. 20 minut ( trzeba patrzeć aż będą rumiane ).
sniadanie obiad przekąska kolacja deser zapiekanka dla dzieci ciasto pasztecik
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze