Pasta z ryby wędzonej

Na kanapki, zamiast wędliny.

Dodany przez: judasek

Pasta z ryby wędzonej

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • - 1 średnia ryba wędzona
  • - 1-2 jajka ugotowane na twardo
  • - 2 korniszony
  • - mała cebulka lub pęczek szczypiorku
  • - kawałek marynowanej papryki
  • - ewentualnie kawałek posiekanego pora
  • - 2 łyżki majonezu
  • - łyżeczka musztardy
  • - pieprz, szczypta curry
  • - natka pietruszki do posypania

Przygotowanie

  1. Rybę obieramy ze skóry i ości. Rozgniatamy widelcem, dodając odrobinę majonezu. Jajka, cebulę, ogórki, paprykę kroimy w kostkę. Dodajemy do ryby, przyprawiamy, dodajemy musztardę i resztę majonezu.Mieszamy. Posypujemy natką i smarujemy kanapki.
ryby przekąska kolacja korniszony ryba wędzona
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze