Pasta z miętą, tuńczykiem i brokułami

Danie idealne na gorące dni

dania z makaronemPasty

Czas przygotowania:
30 min.
Kalorie:
411.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.47 z 168 głosów)

Składniki:

  • 50gram makaronu pełnoziarnistego
  • puszka tuńczyka (w sosie własnym)
  • 4 różyczki brokułu
  • 1/4 średniego pora
  • 4 listki mięty
  • sól,pieprz,oregano
  • oliwa z oliwek (łyżeczka)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Makaron gotujemy al dente. Różyczki brokułu obieramy na jeszcze mniejsze kwiatostny, Następnie wrzucamy je na patelnie, na średni ogień, Dusimy je pod przykrciem ok 5 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojnego w prążki pora. Całość doprawiamy do smaku solą,pieprzem,oregano i dusimy kolene 5 minut. Po tym czasie dodajemy odsączonego tuńczyka i porwane na kawałki listki mięty. Trzymamy całość na ogniu ijeszczę kilka minut, po czym wrzucamy makaron. Wszystko dokłądnie mieszamy i podajemy.
  • Smacznego

Kalorie: 411.00

Porady

Zobacz też: sałatka z tuńczyka

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy