Pasta z makreli z białym serem i ogórkiem

Doskonała pasta na śniadanie i kolację, dla całej rodziny.

Dodany przez: Anullka

Pasta z makreli z białym serem i ogórkiem

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1 duża lub 2 mniejsze makrele wędzone
  • 1 duża cebula cukrowa
  • 2-3 kiszone ogórki
  • 15 dag białego sera
  • 2 -3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Makrele obrać ze skóry, wyjąć ości i pokroic na kawałki, przełożyc do salaterki. Dodać pokrojoną drobno cebulę, pokrojonego w kosteczkę ogórka i rozgnieciony widelcem biały ser.
  2. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawic solą, pieprzem i majonezem.Odstawić na godz do lodówki.
  3. Podawać z chlebem posmarowanym świeżym masłem.
  4. Doskonała pasta na śniadania i kolacje dla całej rodzinki.
  5. Smacznego.
sniadanie ryby przyprawy ryba kolacja makrela
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze