Pasta pieczarkowa.

Domowa pasta do chleba, wspaniała na zimno i na ciepło.

Dodany przez: malwinkanr1

Pasta pieczarkowa.

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 500 g pieczarek
  • 2 cebule
  • 1 duża marchewka
  • 4 ząbki czosnku
  • 300 ml soku pomidorowego
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • mieszanka przypraw kebab- gyros

Przygotowanie

  1. Pieczarki umyć, pokroić na mniejsze kawałki lub zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w kostkę, następnie wrzucić razem z pieczarkami na rozgrzaną patelnię. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Po 10 minutach smażenia dodać startą marchewkę i wyciśnięty czosnek. Wszystko dokładnie wymieszać, następnie wlać sok pomidorowy. Doprawić do smaku, polecam mieszankę przypraw kebab- gyros, ale można dodać to co najbardziej lubimy. W kwestii przypraw przepis można dowolnie modyfikować. Całość smażymy około 10 minut, po czym przemielamy w maszynce. Następnie pastę wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez pół godziny. Smacznego!
sniadanie warzywa przekąska kolacja pieczarki pasta pieczarkowa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze