kanapkowa_pasta_warzywna

Kanapkowa pasta warzywna

Ocena:

4.42 (179)

  • 10 min.
  • dla 3 osób
Kanapki nie tylko na piknik

Składniki:

  • kubeczek kremowego serka śmietankowego polecam smaczny Almette
  • kromki świeżego chleba
  • mała czerwona papryka
  • jajko ugotowane na twardo
  • dymka
  • klika liści natki pietruszki
  • 2 łyżeczki jogurtu greckiego
  • kilka rzodkiewek
  • sól
  • pieprz

Kanapkowa pasta warzywna - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • - Z chleba wykrawamy szklanką - identycznie jak na pierogi - kółeczka.
  • - Śmietankowy serek przekładamy do miseczki, dodajemy jogurt. Umytą i osuszoną paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w drobną kostkę razem z rzodkiewkami oraz jajkiem. Dodajemy do miski.
  • - Dymkę (zarówno zieloną część jak i cebulkę) i natkę drobno siekamy. Dodajemy do pozostałych składników. Doprawiamy. Mieszamy delikatnie. Podajemy na kółeczkach chlebowych.Zapraszam na mój blog www.mojasmacznakuchnia.bloog.pl
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne