Pasta kurczakowa curry

Przepis na pasta kurczakową curry.

CurrySosyPastyPrzekąski

Czas przygotowania:
10 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 180 głosów)

Składniki:

  • 2 jajka na twardo
  • 10 dag ugotowanego mięsa z udźców kurczaka
  • 1/2 jabłka
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 5 rzodkiewek
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 10 dag gęstego majonezu
  • 2 łyżeczki curry
  • sól
  • pieprz
  • rzeżucha lub inne kiełki

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Jajka, mięso i obrane jabłko kroimy w bardzo drobną kostkę, mieszamy razem z sokiem z cytryny. Dodajemy drobno pokrojone rzodkiewki i szczypior, majonez, curry, sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszamy, odstawiamy na
  • min. 1 godz. do lodówki. Przed podaniem posypujemy gęsto posiekaną rzeżuchą lub innymi kiełkami.
  • Podobną pastę można przyrządzić ze śledzia: wymoczony i pokrojony płat z matiasa mieszamy z pokrojonym ananasem z puszki, jabłkiem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem, garstką łagodnego, startego żółtego sera, dymką
  • pokrojoną ze szczypiorem, majonezem i musztardą dijon
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy