Pasta krabowa

Ocena:

4.42 (171)

  • 15 min.
  • dla 5 osób
Smaczna pasta do chlebka

Składniki:

  • 250 g paluszków krabowych
  • 50 g sera żółtego
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • Pieprz biały
  • Szczypiorek

Pasta krabowa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Paluszki rozmrozić i wypakować z foli. Wrzucić do małego garnka lub miski. Ser żółty zetrzeć na tarce, dodać do paluszków. Wrzucić łyżkę jogurtu i 3 łyżki majonezu, wsypać sporą ilość pieprzu białego.
  • Całość zmiksować blenderem na gładką pastę.
  • Szczypiorek umyć, osuszyć i posiekać. Wsypać do pasty i zamieszać. Część można odłożyć do dekoracji.
  • Pastę przełożyć do miseczek i podawać do pieczywa lub krakersów
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne