Pasta kanapkowa z groszku

Intensywnie zielona pasta z groszku - możesz użyć świeżego lub mrożonego.

Dodany przez: mojegotowanie

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie bezglutenowe
  • Danie wegetariańskie
  • Danie dietetyczne
  • Danie dla dzieci
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 45 dag zielonego groszku
  • kilka listków bazylii
  • 2 małe ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • sok z 1/2 cytryny

Przygotowanie

  1. W garnku zagotowujemy wodę, solimy i wsypujemy łyżeczkę cukru.
  2. Na wrzącą wrzucamy groszek i gotujemy 8–10 min, odcedzamy i studzimy.
  3. Groszek, posiekane listki bazylii i resztę składników miksujemy na jednolitą, gęstą masę – gdyby była zbyt gęsta, można dodać jeszcze trochę oliwy.
  4. Autorką przepisu jest Joanna Woyda
groszek kanapki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze