Pasta z jajek i tuńczyka

Ocena:

4.39 (194)

  • 30 min.
  • dla 3 osób
pyszna pasta do kanapek, na codzień i na party

Składniki:

  • 5 jajek
  • 1 puszka 185 g tuńczyka w sosie własnym (najlepiej sałatkowego, mocno rozdrobnionego)
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 3-4 łyżki majonezu
  • do smaku: sól, pieprz czarny mielony

Pasta z jajek i tuńczyka - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, zetrzeć na drobnych oczkach tarki jarzynowej albo zmielić. Tuńczyka odcedzić z zalewy. Jajka i tuńczyka wymieszać, dodać majonez, szczypiorek, doprawić pastę solą i pieprzem. Podawać na kromkach pieczywa, krakersach... Pieczywa do kanapek z taką pastą nie smaruję już masłem - wystarczy dodany majonez.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne