Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Pyszne i szybkie śniadanko

Dodany przez:

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 3.67 z 6 głosów)

  • Danie dla dzieci
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 6-8 jajek (w zasadzie to dowolna ilość w zależności od potrzeb)
  • pęczek szczypiorku
  • 2-3 łyżeczki musztardy
  • 2-3 łyżeczki majonezu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka ugotuj na twardo. Zetrzyj je na drobnej tarce do jarzyn lub drobniutko posiekaj. Dodaj drobno posiekany szczypiorek, musztardę, majonez, sól i pieprz, można dodać 2-3 szczypty słodkiej lub ostrej papryki - dodając przyprawy, musztardę i majonez uwzględnij ilość jajek. Dokładnie wszystko wymieszaj aż powstanie jednolita masa. Podaj kromki chleba lub bułeczki posmarowane pastą. Można na wierzch położyć plasterki pomidora. Smacznego
  2. Do pasty można dodać np. drobno posiekane lub starte ogórki konserwowe i paprykę lub ogórki konserwowe i tuńczyka
sniadanie jajka przekąska kolacja dla dzieci pasta jajeczna szybkie śniadanie
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze