Pyszna, domowa pasta jajeczna z porem do smarowania chleba.
Składniki:
-5 jajek ugotowanych na twardo
- 1/3 biała część pora
-papryka ostra w proszku lub szczypta chilli
-kurkuma (szczypta)
-kleks ketchupu dobrej jakości lub domowy
-2 łyżki majonezu dobrej jakości
-sól
-szczypta pietruszki świeżej lub suszonej
Pasta jajeczna do chleba z porem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Ugotowane na twardo jaja drobno posiekać
pora pokroić w drobniutką kostkę. Do jajek dodać przyprawy czyli paprykę/ chilli
sól
pietruszkę
kurkumę dla pięknego podkreślenia żóltego koloru jajek oraz ketchup. Dodam
że ketchup jest niezbędny i „robi robotę” gdyż nadaje paście lekkiej słodyczy i aromatu. Dokładnie i energicznie wymieszać jednocześnie rozcierając pastę.