pasta_jajeczna_do_chleba_z_porem

Pasta jajeczna do chleba z porem

Ocena:

4.45 (209)

  • 20 min.
  • dla 1 osoby

Pyszna, domowa pasta jajeczna z porem do smarowania chleba.

Składniki:

  • -5 jajek ugotowanych na twardo
  • - 1/3 biała część pora
  • -papryka ostra w proszku lub szczypta chilli
  • -kurkuma (szczypta)
  • -kleks ketchupu dobrej jakości lub domowy
  • -2 łyżki majonezu dobrej jakości
  • -sól
  • -szczypta pietruszki świeżej lub suszonej

Pasta jajeczna do chleba z porem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ugotowane na twardo jaja drobno posiekać
  • pora pokroić w drobniutką kostkę. Do jajek dodać przyprawy czyli paprykę/ chilli
  • sól
  • pietruszkę
  • kurkumę dla pięknego podkreślenia żóltego koloru jajek oraz ketchup. Dodam
  • że ketchup jest niezbędny i „robi robotę” gdyż nadaje paście lekkiej słodyczy i aromatu. Dokładnie i energicznie wymieszać jednocześnie rozcierając pastę.
  • Schłodzić w lodówce
  • podawać ze świeżym chlebkiem lub bagietką.
  • więcej przepisów na kreatywnieproste.blog.pl
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne