Paryżanki

Ocena:

4.49 (158)

  • 1 godz. 20 min.
  • dla 2 osób
Słodki dodatek do kawy.

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
  • 65 dag mąki pszennej,
  • 10 dag mąki ziemniaczanej,
  • 20 dag cukru pudru,
  • 1/2 kg masła roślinnego,
  • 2 cukry waniliowe,
  • 1/3 szkl. cukru.

Paryżanki - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Masło utrzeć z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym. Dodać mąkę ziemniaczaną, a następnie pszenną. Dobrze zagnieść ciasto. Uformować kilka ruloników, obsypać cukrem. Przykryć folią spożywczą i na kilka godzin włożyć do lodówki (najlepiej na całą noc). Następnie pokroić na małe romby i ułożyć na blasze. Piec ok. 25 min w temp. 190st. Ostudzić.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne