parówki zapiekane z serem i boczkiem

świetne np. na sobotnie śniadanie

Dodany przez: Justa1

parówki zapiekane z serem i boczkiem

Na ciepło

Czas przygotowania:
Kalorie:
300 kcal
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 4 parówki (np. Jubilatki z Sokołowa)
  • 4 plasterki żółtego sera
  • 2 ogórki kiszone
  • 4 - 8 plastry boczku
  • 4 wykałaczki

Przygotowanie

  1. 1. parówki przekroić wzdłuż (nie do końca - zrobić tzw. kieszonkę), plastry sera podzielić na mniejsze części np. na 2 - 3 części, ogórki pokroić w podłużne plastry
  2. 2. w kieszonki parówek włożyc po plastrze sera i 2 - 3 plasterki ogórka, a następnie owinąć w 1 - 2 plasterki boczku, spiąć wykałaczkami.
  3. 3. gotowe parówki wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. i zapiekać około 10 - 15 minut.Podawać z sosem pomidorowym i pieczywem.
sniadanie ser zapiekanka boczek parówki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze