parówki w cieście francuskim

parówka na każdą okazje, na zimno i na gorąco

Dodany przez: rydzanka

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • gotowe ciasto francuskie
  • parówki 6 sztuk
  • ser żółty
  • cebula
  • ogórek kiszony
  • papryka
  • musztarda
  • ketchup

Przygotowanie

  1. Rozwijam kupione ciasto francuskie, przecinam na 6 równych części. Układam po kolei parówkę, ser, cebulę, ogórek, paprykę, można dodać pieczarki, kukurydza, każdy pomysł będzie dobry. Polewam całość ketchupem i musztardą, zawijam wszystko, lekko palcami zlepiam ciasto, żeby podczas pieczenia nam się nie rozwinęło. Tak przygotowane parówki wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 C na około 20 min. Najsmaczniejsze z ketchupem, można podawać na zimno i na gorąco.
obiad przekąska kolacja dla dzieci ciasto francuskie parówka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze