Papryka nadziewana kapustą kiszoną

Ocena:

4.46 (190)

  • 60 min.
Sprawdzone przeze mnie, wyszły pyszne!!!! Super dodatek do mięs, dla gości.... Polecam!!!!!

Składniki:

  • 12 sztuk małej papryki białej
  • 60dag kapusty kiszonej (najlepiej gotową z ziołami i marchewką)
  • 2l wody
  • 2 łyżki soli
  • liście laurowe (do dużego słoika 2, do małego 1)
  • ziele angielskie (po 3 do dużego, 2 do małego słoika)
  • po 1 ziarenku pieprzu,
  • Zalewa:
  • 7 szklanek wody
  • 1,5 szklanki octu (ja użyłam octu winnego)
  • 3 łyżki cukru

Papryka nadziewana kapustą kiszoną - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Zagotować wodę z solą.
  • Papryki: odciąć górę , wydrążyc, umyć, wrzucić do wrzacej wody z solą , parzyć ok 5 minut.
  • Kapustę kiszoną posiekać na mniejsze kawałki, wypełnić papryki, wożyć do słoików, dodać ziele angielskie, liść laurowy, pieprz
  • Zagotować wodę z octem i cukrem, zalać słoiki z papryką, zakręcić, pasteryzować ok 20 minut w temperaturze ok 100°C
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne