Papryka konserwowa z miodem

Jędrna papryka.

Dodany przez: Szukająca

Papryka konserwowa z miodem

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 2,5 kg papryki
  • Zalewa:
  • 1 szkl.octu 10%
  • 5 szkl.wody
  • 1/2 szkl.cukru
  • 1/2 szkl. miodu
  • 1 łyżka soli
  • Przyprawy na każdy słoik:
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mały listek laurowy
  • 2 goździki
  • 2 ziela angielskie
  • 2-3 ziarnka pieprzu
  • 10 ziaren gorczycy
  • 1/2 łyżeczki oliwy

Przygotowanie

  1. Zalewę zagotować i wystudzić.
  2. Pokrojoną paprykę ułożyć w słoiczkach wraz z przyprawami, zalać przestudzonym wywarem.
  3. Na wierzch dodać 1/2 łyżeczki oliwy.
  4. Zamknąć słoiki i pasteryzować 20 minut.
przetwory miód warzywa przekąska Papryka konserwowa zalewa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze