papryka_faszerowana_miesem_i_kuskusem

Papryka faszerowana mięsem i kuskusem

Ocena:

4.43 (186)

  • 1 godz. 30 min.
  • dla 4 osób
Inna wersja faszerowanej papryki tym razem z kuskusem.

Składniki:

  • 12szt papryki
  • 500g mięso mielone
  • 250g kaszy kuskus
  • do smaku papryka słodka, papryka ostra
  • pieprz
  • łyzeczka oregano
  • kilka sztuk kaparów z zalewy
  • łyzeczka pasty harissa
  • ser grana padano
  • posiekane listki bazylii.
  • oliwa z oliwek
  • 1/2 opakowania fety
  • 2 łyzki przecieru pomidorowego

Papryka faszerowana mięsem i kuskusem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kuskus zalać szklanką wrzącej wody, odstawić na 5 min lekko ochłodzic. Papryki przekroic na pol. Jedna drobno posiekac. Mięso wymieszac z posiekana papryką, przyprawami, ziołami, przecierem, fetą i kuskusem. Umyte strąki papryki oczyścić z gniazd nasiennych, napełnić farszem, ułożyć w natłuszczonej formie, każda posypac serem, na gore dac kapary, skropić oliwą, i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i upiec. Okolo 45 minut. wystarczy. Podac z soem pomidorowo-ziołowym
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne