PALUSZKI Z PIERSI KURCZAKA W SEZAMIE Z SOSEM CZOSNKOWYM

Przepyszne paluszki z kurczaka. Świetne na przekąskę jak i danie główne.

Dodany przez: laluna_84

PALUSZKI Z PIERSI KURCZAKA W SEZAMIE Z SOSEM CZOSNKOWYM

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • pierś z kurczaka
  • vegeta
  • sól
  • pieprz
  • mąka
  • jajko
  • bułka tarta
  • olej
  • sezam
  • majonez
  • kwaśna śmietana
  • czosnek

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka umyć, oczyścić z chrząstek i błonek i pokroić w paseczki. Mięso opruszć solą, pieprzem i vegetą. Obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej i usmażyć na oleju. Usmażone paluszki obtoczyć w sesamie. (UWAGA! Nie smażyć paluszków w sezamie ponieważ sezam zgorzknieje.)
  2. Majonez wymieszać ze śmietaną w równych proporcjach i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
  3. Podawać jako przekąskę na zimno z sosem czosnkowym i chlebem lub na ciepło z ziemniakami/frytkami i surówką.
kurczak mięso obiad przekąska sos sezam sos czosnkowy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze