Paluch czosnkowy

Doskonałe pieczywo z delikatnym sosem czosnkowym Folwark. Idealny dodatek do grilla.

Dodany przez:

Na ciepło

Porcje:
1 osób
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dla dzieci
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • paluch czosnkowy
  • sól
  • pieprz
  • olej 2 łyżki
  • sos czosnkowy (np. delikatny marki Folwark) 4 pełne łyżki

Przygotowanie

  1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Sos i oliwę wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Palucha nakroić ukośnie w kilku miejscach. Posmarować wewnątrz obficie przygotowanym sosem. Piec w piekarniku około 10 minut. Podawać ciepłe.

Wskazówki

http://www.gotujzfolwarkiem.pl/2017/05/paluch-czosnkowy.html

grill sos sos czosnkowy Folwark pieczywo czosnkowe
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy