Owoce morza w sosie smietankowym z makaronem

Smaczne owoce morza z dodatkiem makaronu z aromatycznym czosnkowo-smietanowym sosie.

Dodany przez: ewa840

Owoce morza w sosie smietankowym z makaronem

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Kalorie:
360 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 6 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • - 15 dkg makaronu np.wstazki
  • - 1 szklanka smietanki kremowki
  • - 35-40 dkg mieszanki owocow morza: ( krewetki,kalamarnice,losos,przegrzebek.....)
  • - garstka posiekanej w kostke natki pietruszki
  • - 3 zabki czosnku pokrojone w drobna kostke
  • - szczypta zmielonego swiezego pieprzu
  • - sol do smaku
  • - 2 lyzki oliwy z oliwek do smazenia

Przygotowanie

  1. Makaron ugotowac wedlug przepisu na opakowaniu,odcedzic i odstawic.
  2. Na patelni rozgrzac ok.2 lyzek oliwy z oliwek,dodac mieszanke owocow morza,smazyc ok 2-3 min.
  3. Nastepnie dodac pokrojony czosnek i pietruszke i do wszystkiego dodac szklanke smietany kremowki.Dusic wszystko ok.3-4 min.Na koniec dodajemy do wszystkiego ugotowany wczesniej makaron,dokladnie wszystko mieszamy doprawiajac sola i pieprzem do smaku.Gotowe zycze smacznego.
owoce morza makaron kolacja śmietana
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze

Podobne przepisy