Ostry sos pomidorowy

Ocena:

4.51 (193)

  • 20 min.
  • dla 1 osoby
Dobry jako dodatek np. do pulpetów lub makaronu

Składniki:

  • 1 pomidor
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka masła
  • 1 szklanka rosołu z kostki
  • 2 łyżki pikantnego keczupu
  • 1 łyżka mielonej ostrej papryki
  • 1 łyżka curry
  • sól i pieprz do smaku

Ostry sos pomidorowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Pomidora sparzyć we wrzątku i obrać ze skórki. Na patelnię wrzucić kostkę masła. Gdy się stopi dodać łyżkę mąki i wymieszać. Cały czas mieszając, dodać szklankę bulionu. Nastpęnie wrzucić na patelnię obranego pomidora i rozgnieść go widelcem. Dodać 2 łyżki keczupu i wymieszać. Na koniec doprawić solą, pieprzem, curry i mieloną ostrą papryką. Smacznego!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne