Orzechowiec z karmelem

znaleziony w zeszycie mojej mamy

Dodany przez: beata222

Orzechowiec z karmelem

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Porcje:
10 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • CIASTO:
  • 30 dag zmielonych orzechów wloskich
  • 20 dag cukru
  • 12 jaj
  • 6 łyżek pokruszonych herbatników
  • 1 łyżka proszku do pieczenia

Przygotowanie

  1. Z podanych składników upiec dwa biszkopty na prostokątnej blasze.
  2. KREM:
  3. 1 puszkę mleka skondensowanego,słodzonego gotować w garnku z wodą ok.2 godz.Ostudzić,utrzeć kostkę masła stopniowo dodając masę karmelową.Przełożyć placki masą.Wierzch delikatnie posmarować masą i posypać pokruszonymi herbatnikami lub orzechami i polać polewą czekoladową.
deser karmel orzechy włoskie
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze