ryba_w_zalewie

Ryba w zalewie

Ocena:

4.23 (206)

  • 50 min.
  • dla 5 osób
wyśmienita

Składniki:

  • 1 kg filetów z ryby (dowolnej)
  • 1 słoik papryki konserwowej
  • 1 słoik ogórków konserwowych
  • 4 cebule
  • Ciasto:
  • Łyżka wegety
  • ½ szklanki mąki
  • ½ szklanki wody
  • 2 jaja
  • olej
  • Zalewa:
  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka oleju
  • 6 łyżek octu
  • 6 łyżek cukru
  • 6 łyżek koncentratu pomidorowego

Ryba w zalewie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Rybę krajemy w cienkie paski, ok. 2 cm. Podane na ciasto składniki miksujemy razem – powstaje konsystencja ciasta naleśnikowego. Moczmy rybę w cieście i wkładamy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy ok. 10 minut na patelni.
  • Paprykę i ogórki krajemy dowolnie w plastry lub słupki, cebule w piórka. Układamy w salaterce na przemian warzywa i rybę i zalewamy gorącą zalewą.
  • Podane składniki na zalewę gotujemy 3 minuty po czym całość zalewamy zalewą.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne