biszkoptowy_omlet_z_jablkiem

Biszkoptowy omlet z jabłkiem

Ocena:

4.44 (155)

  • 20 min.
  • dla 1 osoby
Lekki biszkoptowy omlet ze smażonymi jabłkami i cynamonem.

Składniki:

  • 2 sztuki jajko
  • 2 łyżki mąka
  • 1 sztuka jabłko
  • cukier waniliowy
  • cynamom Prymat

Biszkoptowy omlet z jabłkiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę dodać żółtka i cukier waniliowy i ubijać aż żółtka połączą się z białkami.
  • Dodać mąkę i delikatnie wymieszać.
  • Na rozgrzanej patelni usmażyć omlet na jasno złoty kolor z obu stron.
  • Jabłko obrać i pokroić w dużą kostkę. Wrzucić na rozgrzaną patelnie dodać 1/2 łyżeczki cynamonu i cukier waniliowy ok. 1/2 opakowania całość smażyć aż jabłka zaczną się rozpadać można dodać 1 łyżkę wody jeśli jabłko nie jest soczyste.
  • Usmażone jabłko przełożyć na omlet, założyć druga częścią. Omlet posypać cynamonem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne