Ogórki w zalewie CURRY....

Smaczna przystawka do obiadu i nadają się świetnie na zagryzkę...

Dodany przez: RYNIO

Ogórki w zalewie CURRY....

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 3.73 z 15 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • Składniki:
  • 1 ½ kg ogórków
  • 2 cebule
  • Zalewa:
  • 1 litr wody
  • 1 ½ szklanki cukru
  • 1 ½ szklanki octu 10%
  • 1 ½ łyżki soli
  • 3 łyżki curry
  • Przyprawy:
  • listki selera
  • gorczyca

Przygotowanie

  1. Sposób wykonania:
  2. Ogórki umyć, wysuszyć ,obrać ze skóry, pokroić w słupki.
  3. Postolic i zostawić na około 1,5 godz.
  4. Wodę, cukier, ocet, sól i curry zagotować. . Zdjąć z ognia i ostudzić.
  5. Do każdego słoika włożyć po listku selera, plaster cebuli, trochę ziaren gorczycy i pokrojone w słupki ogórki. Ostudzoną zalewę wymieszać i zalać nią ogórki w słoikach. Pasteryzować 7 do 10 minuty.
  6. Składniki wystarczą na około 8 słoiki po 300 ml.
ogórki przetwory obiad przekąska cebula curry
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze