OGÓRKI KONSERWOWE Z PAPRYCZKĄ CHILI….RYNIA

SMACZNE LEKKO PIKANTNE OGÓRKI NADAJĄ SIĘ NA ZAKĄSKĄ I PRZYSTAWKĘ..

Dodany przez: RYNIO

OGÓRKI KONSERWOWE Z PAPRYCZKĄ CHILI….RYNIA

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 4.43 z 7 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • - 2 KG OGÓRKÓW…
  • - 1 SZKLANKA OCTU 4 SZKLANKI WODY…
  • - PO ŁYŻECZCE – PIEPRZU I ZIELA ANGIELSKIEGO
  • - 2 ŁYŻKI SOLI…
  • - 10 DAG CUKRU…
  • - KILKA LIŚCI LAUROWYCH…
  • - ŁYŻKA GORCZYCY….
  • - KAWAŁKI CHRZANU…
  • - KILKA CEBULEK…POCIĘTYCH W PIÓRKA…
  • - KILKA ZĄBKÓW CZOSNKU WG UZNANIA…
  • - NA SŁOIK - 1 – 2 MAŁE PAPRYCZKI CHILI…..
  • - GAŁĄZKI KOPRU…

Przygotowanie

  1. Ogórki dokładnie umyć.. Ułożyć warstwowo w wyparzonych słoikach. Dodać przyprawy i koper. Cebulki obrać, pokroić w plasterki lub piórka,do każdego słoika włożyć papryczkę (uważać na oczy - papryczka jest ostra i nie należy ręką przecierać twarzy i oczu)… poukładać na ogórkach.
  2. Ocet wymieszać 1 do 4 z wodą, sola i cukrem, zagotować. Gorącym zalać ogórki.
  3. Słoiki dokładnie zamknąć, odstawić do ostygnięcia. Pasteryzować 5-6 minut od zagotowania. Zanim ogórki będą gotowe do jedzenia, powinny stać około 6 dni aż się zamarynują
  4. WSZYSTKIM SMAKUJĄ – SMACZNEGO !!!
ogórki przetwory warzywa papryczka Chili CZOSNEK CHRZAN
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze