OGÓRKI GRUNTOWE NA ZIMĘ...

SMACZNE ,JĘDRNE OGÓRKI NA ZIMĘ....

Dodany przez: RYNIO

OGÓRKI GRUNTOWE NA ZIMĘ...

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • • OGÓRKI GRUNTOWE
  • • 2 ŁYŻKI SOLI KAMIENNEJ NA LITR WODY
  • • JA DAJĘ LIŚCIE DĘBU
  • • MOGĄ BYĆ (LIŚCIE CZARNEJ PORZECZKI, WIŚNI)
  • • CHRZAN LUB LIŚCIE CHRZANU( DAJĘ TO I TO)
  • • ŁODYGI I BALDASZKI KOPRU
  • • CZOSNEK NA SŁOIK 3 ZĄBKI

Przygotowanie

  1. Daję wodę prosto z krana z solą i zawsze mi wychodzą. Ogórki umyję i układam w słoikach jak najciaśniej tak by nie latały. Włożyć do każdego słoiczka
  2. po dwa - trzy ząbki czosnku,
  3. dwa plastry chrzanu,
  4. po kilka małych kawałków łodyg kopru i baldaszków
  5. na to kładziemy po jednym -dwóch listku na słoik dębu .Zalewamy słoiki wodą z rozpuszczoną solą i zamykamy. Zostawiamy tak w ciepłym miejscu aż ogórki zmienią kolor to znaczy że się ukisiły i można je wynieść do piwnicy.
  6. WSZYSTKIM SMAKUJĄ SĄ JĘDRNE I SMACZNE– SMACZNEGO !!!
  7. JAK JE ROBIĘ TO CUDOWNY ZAPACH KOPRU I CZOSNKU ROZNOSI SIĘ PO CAŁYM DOMOSTWIE... UWIELBIAM TOOOO....
ogórki przetwory czosnek koper chrzan LIŚCIE DĘBU.
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze