Ogórki curry

Przepis dostałam od koleżanki. Ogórki zawsze znikają w ekspresowym tempie :)

Dodany przez: KinnAnn

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 2,5 kg małych ogórków
  • 3 cebule
  • 2 łyżki soli
  • 2,5 szklanki octu
  • 1,5 szklanki cukru
  • 2 łyżki pieprzu mielonego
  • 2 łyżki słodkiej papryki w proszku
  • 2 łyżki curry
  • 2 łyżki białej gorczycy
  • 2 łyżki suszonego i posiekanego koperku

Przygotowanie

  1. 1. Ogórki umyć i pokroić na kawałki. Cebulę obrać i pokroić w piórka lub kostkę. Włożyć do miski, zasolić i odstawić na 3 godziny.
  2. 2. Przygotować zalewę z octu, cukru, pieprzu, papryki, curry, gorczycy i koperku. Zalać ogórki i pozostawić na 1 godzinę.
  3. 3. Ogórki wkładać ciasno do słoików, zalać zalewą i pasteryzować 7 minut.
  4. Ogórki nabierają pełnego smaku po tygodniu.
ogórki przetwory przekąska curry
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze