Napolonka

Pyszna napoleonka :)

Dodany przez:

Ciasta i desery

Kalorie:
14 kcal
Porcje:
10 osób
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • 2 niepełne szklanki mąki
  • 1 kostka margaryny
  • 0,5 szklanki wody
  • 2 opakowania budyniu śmietankowego
  • 0,75 litra mleka
  • 1 kostka masła

Przygotowanie

  1. Margarynę wraz z mąką posiekać następnie dodać wodę i wymieszać.
  2. Zgnieść ciasto i wstawić je do lodówki.Po 20 minutach ciasto wyjąć podzielić na dwie równe części i upiec dwa placki.
  3. Następnie ugotować budyń według przepisu na opakowaniu - ale na mniejszej ilości mleka.
  4. Gdy wystygnie, utrzeć z masłem.
  5. Tak przygotowanym kremem przełożyć placki.Ciasto posypać cukrem pudrem i wstawić do lodówki na kilka godzin.
ciasto z budyniem NAPOLEONKA
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze