nalewka malinowa

bardzo dobra

Dodany przez: arturkowa

nalewka malinowa

Likiery, syropy i nalewki

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 2.6 z 5 głosów)

Składniki

  • 0,6 kg malin
  • 0,35 l wódki
  • 0,5 l spirytusu
  • 1/2 szklanki miodu akacjowego
  • 0,5 kg cukru

Przygotowanie

  1. Wódkę wymieszać ze spirytusem i zalać maliny (oczywiście umyte) - ostawić na 5 tygodni. Nastepnie zlać roztwór do butelek, a maliny zasypać cukrem i zalać miodem - odstawić na 5 tygodni. Po tym czasie odcedzić syrop i połączyć z odcedzonym roztworem, wymieszać i zlać do butelek. Odstawić na 6 miesięcy. Maliny można wykorzystać np. do herbaty
miód napoje nalewki maliny wódka spirytus
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze