Naleśnikowy tort z mięsem

Ocena:

4.52 (172)

  • 1 godz. 15 min.
  • dla 4 osób
Przepisy na naleśniki - naleśnikowy tort z mięsem

Składniki:

  • olej do smażenia
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • marchewka
  • łodyga selera naciowego
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta kuminu i chilli
  • 30 dag chudego mięsa mielonego
  • 1/2 puszki czerwonej fasoli
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • garść startego ostrego żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • 8–10 naleśników

Naleśnikowy tort z mięsem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Przepisy na naleśniki - naleśnikowy tort z mięsem
  • Na oleju podsmażamy posiekaną cebulę, startą marchewkę i selera oraz zmiażdżony czosnek. Dusimy ok. 10 min, oprószamy kuminem i chili i nadal dusimy.
  • Osobno szybko podsmażamy mięso, mieszamy z warzywami, osączoną fasolą, przecierem pomidorowym, jogurtem i serem. Na dno natłuszczonej żaroodpornej formy kładziemy jeden naleśnik, smarujemy masą, przykrywamy drugim itd. (na wierzchu powinien być naleśnik). Skrapiamy olejem, przykrywamy folią aluminiową.
  • Zapiekamy 30 min w temp. 180°C. 5 min przed końcem pieczenia folię zdejmujemy.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne