Naleśniki zapiekane z serem

pyszne! I nie takie znowu zwyczajne!

DeseryNaleśniki

Czas przygotowania:
60 min.
Kalorie:
841.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 147 głosów)

Składniki:

  • 25 dag mąki
  • 3 jajka
  • 1/4 l mleka
  • 1/4 l wody
  • 1/2 kg twarogu
  • 10 dag cukru
  • 1/2 laski wanilii
  • żółtko
  • 10 dag rodzynek
  • kieliszek rumu
  • 10 dag margaryny
  • 1/2 pojemniczka kwaśnej śmietany
  • łyżka płatków migdałowych
  • sól

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Z mąki, jaj, soli, mleka i wody zrobić gładką masę.
  • Odstawić na 20 minut.
  • Na rozgrzanej margarynie usmażyć na złoto naleśniki.
  • Twaróg utrzeć na krem dodając cukier, pokrojony na kawałki miąższ wanilii, żółtko, rum i rodzynki.
  • Każdy naleśnik posmarować twarogową masą i zwinąć.
  • Naleśniki ułożyć na posmarowanej tłuszczem żaroodpornej formie.
  • Piekarnik nagrzać do temp. 200°C.
  • Naleśniki polać śmietaną i zapiekać przez ok 20 min.
  • Płatki migdałowe podprażyć na suchej patelni.
  • Naleśniki posypać płatkami i podawać ciepłe

Kalorie: 841.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy