Naleśniki z wędzonym łososiem

Ocena:

4.48 (188)

  • 40 min.
  • dla 6 osób

Bardzo smaczna przystawka

Składniki:

  • naleśniki:
  • 2 jajka
  • 1,5 szkl mąki pszennej
  • 1 szkl wody
  • 1 szkl mleka
  • szczypta soli
  • oliwa z oliwiek lub olej
  • nadzienie naleśników:
  • sałata
  • łosoś wędzony
  • serek śmietankowy
  • majonez
  • chrzan lub wasabi

Naleśniki z wędzonym łososiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Do miski wsypujemy mąkę i wbijamy dwa jaja
  • polewamy wody oraz mleka oraz szczyptę soli. Wszystko mieszamy. Wkładamy na 30 minut do godziny do lodówki. Przygotowujemy nadzienie.
  • Serek śmietankowy mieszamy z majonezem i z chrzanem lub wasabi (doprawiamy oraz stosujemy proporcję według własnych upodobań smakowych). Myjemy i osuszamy sałatę
  • kroimy łosoasia na paski szerokości ok 3-4 cm.
  • Smażmy naleśniki na patelni zraszoną lowią z oliwek lub olejem. Po przygotowaniu smarujemy je sosem
  • kładziemy na nich liście sałaty oraz łososia i zawijamy.
  • Smacznego
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne