NALEŚNIKI Z SZYNKĄ I SZPINAKIEM

ZDROWE NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM I POSYPKA Z ORZECHÓW WŁOSKICH.

Dodany przez: szymonberlowski

NALEŚNIKI Z SZYNKĄ I SZPINAKIEM

Naleśniki i placki

Czas przygotowania:
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • WYKONANIE:
  • SMAŻYMY NALEŚNIKI I ODKŁADAMY NA BOK.
  • MYJEMY I KROIMY PIECZARKI W PLASTERKI.
  • NA ROZGRZANEJ PATELNI WRZUCAMY 2 ŁYŻKI MASŁA I POKROJONE PIECZARKI. DOPRAWIAMY PIEPRZEM. DUSIMY POD PRZYKRYWKĄ OKOŁO 7 - 8 MINUT I ODKŁADAMY DO OSTUDZENIA.
  • NA NALEŚNIKI KŁADZIEMY PO 2 PLASTERKI SZYNKI, DUSZONE PIECZARKI I GARŚĆ SZPINAKU I PO 2 PLASTERKI POMIDORA - ZWIJAMY W RULON. UKŁADAMY W NACZYNIU ŻAROODPORNYM.
  • ŚCIERAMY SER I SIEKAMY ORZECHY.
  • ROZGRZEWAMY PIEKARNIK DO OKOLO 200 STOPNI.
  • UŁOŻONE NALEŚNIKI W NACZYNIU ŻAROODPORNYM POSYPUJEMY STARTYM SEREM I ORZECHAMI.
  • WKŁADAMY DO PIEKARNIKA NA OKOŁO 10 MINUT (AŻ SER SIĘ DOBRZE ROZTOPI).
  • UKŁADAMY NA TALERZU I DEKORUJEMY BAZYLIĄ.
  • PACZKA ŚWIEŻEGO SZPINAKU
  • 20 PLASTERKÓW SZYNKI NP. KONSERWOWEJ
  • 30 DAG SERA ŻÓŁTEGO
  • 400 - 500 GRAM PIECZAREK
  • SZKLANKA ORZECHÓW WŁOSKICH
  • 2 ŁYŻKI MASŁA (DO SMAŻENIA PIECZAREK)
  • PIEPRZ
  • 1 - 2 POMIDORY
  • LIŚCIE BAZYLII (DO DEKORACJI)

Przygotowanie

  1. WYKONANIE:
  2. SMAŻYMY NALEŚNIKI I ODKŁADAMY NA BOK.
  3. MYJEMY I KROIMY PIECZARKI W PLASTERKI.
  4. NA ROZGRZANEJ PATELNI WRZUCAMY 2 ŁYŻKI MASŁA I POKROJONE PIECZARKI. DOPRAWIAMY PIEPRZEM. DUSIMY POD PRZYKRYWKĄ OKOŁO 7 - 8 MINUT I ODKŁADAMY DO OSTUDZENIA.
  5. NA NALEŚNIKI KŁADZIEMY PO 2 PLASTERKI SZYNKI, DUSZONE PIECZARKI I GARŚĆ SZPINAKU I PO 2 PLASTERKI POMIDORA - ZWIJAMY W RULON. UKŁADAMY W NACZYNIU ŻAROODPORNYM.
  6. ŚCIERAMY SER I SIEKAMY ORZECHY.
  7. ROZGRZEWAMY PIEKARNIK DO OKOLO 200 STOPNI.
  8. UŁOŻONE NALEŚNIKI W NACZYNIU ŻAROODPORNYM POSYPUJEMY STARTYM SEREM I ORZECHAMI.
  9. WKŁADAMY DO PIEKARNIKA NA OKOŁO 10 MINUT (AŻ SER SIĘ DOBRZE ROZTOPI).
  10. UKŁADAMY NA TALERZU I DEKORUJEMY BAZYLIĄ.
sniadanie grzyby ser warzywa obiad przekąska kolacja dla dzieci naleśniki szynka orzechy szpinak naleśnik
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze