Naleśniki z mięsem mielonym

Bardzo dobry sposób na wykorzystanie mięsa mielonego.

Dodany przez: alien1985

Naleśniki i placki

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • ciasto:
  • 2 jajka
  • mąka
  • mleko
  • olej
  • szczypta soli
  • łyżeczka kurkumy
  • papryka ostra
  • gałka muszkatołowa
  • farsz:
  • 25 dag mięsa mielonego
  • puszka kukurydzy
  • puszka pomidorów bez skórki
  • mały przecier pomidorowy
  • serek topiony duży
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz
  • bazylia

Przygotowanie

  1. Składniki na ciasto wymieszać i piec naleśniki. Na patelni podsmażyć cebulkę, dodać mięso, czosnek, pomidory, przecier i dusić ok 10 min. Później dodać serek, kukurydzę i przyprawy, dusić do momentu całkowitego rozpuszczenia serka. Jeśli jest mało słone (serek jest słony dlatego trzeba uważać z solą) dodać sól.
  2. Na rozłożony naleśnik kłaść nadzienie i składać wg upodobań.
  3. Ja na każdym położyłam plasterek sera żółtego i zapiekłam chwilkę w piekarniku, ponieważ takie było życzenie mojej rodzinki.
  4. Smacznego :)
mięso obiad kolacja zapiekanka naleśniki tortilla mielone
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze