Naleśniki z grzybami leśnymi

No takich naleśników nigdy nie jadłam a wyszły przepyszne .

Dodany przez: laleczka20

Naleśniki z grzybami leśnymi

Naleśniki i placki

Czas przygotowania:
Porcje:
15 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • mąka tortowa - 400 gramów
  • bazylia - 1 łyżeczka
  • 1 surowe jajko - 1 sztuka
  • grzyby leśne (podgrzybki, prawdziwki) - 500 gramów
  • zimne mleko - 2 szklanki
  • starty ser żółty - 150 gramów
  • kurkuma 1 łyżeczka - 1 łyżeczka
  • czosnek niedźwiedzi 4 łyżeczki
  • suszone pomidory z bazylia 3 łyżeczki
  • ser 150 gram żółty

Przygotowanie

  1. Naleśniki:
  2. Do miski wlewam mleko dodaje jajko i kurkumę . Miksuje składniki w trakcie dodaje sól i zmielony pieprz . Piekę chwila moment na patelni . Grzyby czyszczę kroje i myje . Wkładam do garnka z woda i łyżeczka soli gotuję . Zbieram szum a potem przelewam na durszlak. Przecedzone grzyby wkładam na patenie i smażę dodaje kostkę rosół z kury i zalewam pół szklanki wody i w tym wywarze chwile gotuję . Dodaję czosnek niedźwiedzi nadal mieszam do wygotowania się wywaru. Dopiero wtedy dodaje suszone pomidorki z bazylią. Mieszam chwilę i posypuje startym serem .Mieszam do rozpuszczenia sera . Nakładam farsz na naleśniki i zwijam podaje na gorąco można jeść z keczupem. 
grzyby obiad naleśniki jaja
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze