Naleśniki z brzoskwiniami i twarożkiem

Przygotowanie: 20 minut Smażenie: 5–10 minut Porcja: 420 kcal Składniki na 4 porcje

Naleśnikitwarożek

Czas przygotowania:
20 min.
Kalorie:
420.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 155 głosów)

Składniki:

  • 5 łyżek mąki
  • 1/8 l mleka
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 2 łyżki wody mineralnej
  • 2 jajka
  • masło
  • FARSZ:
  • 30 dag chudego białego sera
  • 2 łyżki cukru
  • łyżka aromatu waniliowego
  • pół szklanki śmietany
  • łyżeczka miąższu cytryny
  • 3 żółtka
  • cukier waniliowy
  • brzoskwinie z puszki

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Mąkę wymieszać z mlekiem i jajkami. Dodać cukier
  • wodę
  • jeszcze raz dokładnie wymieszać. Odstawić na 20 minut. Usmażyć kilka naleśników.
  • Zrobić farsz: ser połączyć z cukrem
  • żółtkami
  • aromatem waniliowym
  • 2 łyżkami śmietany
  • miąższem cytryny i cukrem waniliowym. Dokładnie wymieszać
  • tak by powstał mus.
  • Brzoskwinie osączyć na sitku
  • pokroić na małe kawałki.
  • Każdy naleśnik posmarować masą serową
  • położyć na nią brzoskwinie
  • zwinąć w ruloniki
  • polać śmietaną.

Kalorie: 420.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy