Naleśniki po Meksykansku

uwielbiam dobre jedzenie a naleśniki meksykanskie sa przepyszne i łatwe do przygotowania .

Dodany przez: malenkawks

Naleśniki i placki

Czas przygotowania:
Porcje:
7 porcji
Ocena:

(średnia 4.57 z 7 głosów)

Składniki

  • Ciasto :
  • 1/2 l mleka
  • 1/2 kg mąki
  • 3 jajka
  • szczypta soli
  • farsz :
  • 1/2 kg mięso mielone
  • kukurydza w puszce
  • 5 szt. pieczarki
  • 1 szt czerwona papryka
  • puszka czerwonej fasoli
  • 2 szt cebula
  • przyprawa meksykanska
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka
  • papryka ostra

Przygotowanie

  1. mleko , mąkę , jaja, i szczyptę soli miksujemy na ciasto nalesnikowe na rozgrzanej patelni smazymy nalesniki
  2. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy mielone mięso. Po 15 minutach dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, odsączoną kukurydzę, czerwona fasole , . Wcześniej na maśle należy zeszklić cebulę (w krążkach)oraz podsmazyc pieczarki dodac do mielonego mięsa wszystko Doprawiamy solą i pieprzem papryka oraz przyprawa meksykanska
  3. Na gotowe nalesniki nakladamy farsz zawijamy jak na krokiety lub w dowolny inny sposob podajemy z ketchupem lub sosem pomidorowym
kolacja mięso mielone kukurydza czerwona fasola
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze