nalesniki_z_chinszczyzna_polane_sosem_czosnkowym

Naleśniki z chińszczyzną polane sosem czosnkowym

Ocena:

4.51 (195)

  • 60 min.
  • dla 5 osób

Naleśniczki z chińską mieszanką, które bardzo lubimy z mężem:)

Składniki:

  • Naleśniki:
  • -ok. 2 szklanek mąki
  • -szklanka mleka
  • -jajko
  • Nadzienie:
  • -mieszanka warzyw chińskich
  • -pierś z kurczaka
  • -ewentualnie pieczarki lub inne warzywa
  • -sól
  • pieprz
  • przyprawa do chińszczyzny
  • curry
  • Sos czosnkowy:
  • -śmietana
  • -kilka ząbków czosnku (zależnie od upodobań)
  • -sól
  • pieprz
  • SER ZÓŁTY DO POSYPANIA NALEŚNIKÓW

Naleśniki z chińszczyzną polane sosem czosnkowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mieszamy w misce mleko
  • mąkę i jajko
  • następnie gotowe ciasto smażymy na naleśniki
  • Do garnka wlewamy troszkę oleju i wrzucamy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka
  • doprawiamy. Kiedy kurczak będzie ładnie podsmażony wrzucamy do niego mieszankę chińską ewentualnie inne warzywa i przykrywamy pokrywką. Dusimy ok. 10-15 min aż warzywa będą miękkie
  • w międzyczasie przyprawiamy do smaku przyprawą do chińszczyzny
  • pieprzem
  • solą i curry.
  • Na desce rozkładamy sobie naleśniki i nakładamy na nie nadzienie. Zawijamy w rulonik.
  • Posypujemy zawinięte naleśniki serem żółtym.
  • Zależnie od upodobań możemy zawinięte naleśniki podsmażyć na patelni lub włożyć do piekarnika aż do roztopienia się sera.
  • Do miseczki zgniatamy praską czosnek
  • dodajemy śmietanę i przyprawiamy.
  • Naleśniki polewamy sosem i gootowe:)
  • Życzę smacznego:)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne