Naleśniki JOGURTOWE (Light)

Puszyste naleśniki z jogurtem zamiast mleka to nowa alternatywa! Mało kaloryczne i pyyyszne!

Dodany przez: eteoewi

Naleśniki JOGURTOWE (Light)

Naleśniki i placki

Czas przygotowania:
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 9 głosów)

  • Danie dla dzieci
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • szklanka mąki
  • jedno jajko
  • łyżka masła, lub łyżka oliwy
  • pół łyżeczki proszku do pieczenie
  • pół łyżeczki sody (co można zastąpić drugą porcją proszku do pieczenia)
  • łyżka cukru waniliowego
  • jeden jogurt naturalny 200ml, lub jogurty w innych smakach
  • jako dodatek można wkroić dowolny owoc np. jabłko, truskawki, brzoskwinie

Przygotowanie

  1. Mąkę mieszamy z jajkiem i jogurtem. Dodajemy cukier waniliowy, proszek do pieczenia i sodę. Następnie dodajemy masło, lub oliwę i pokrojone w małe kawałeczki owoce. Na patelnię teflonową nie musimy już dodawać tłuszczu; wlewamy odrobinę ciasta i smażymy na małym ogniu. Gotowe!
sniadanie obiad przekąska kolacja deser dla dzieci naleśniki jogurt light Lekkie
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze