Najlepszy biszkopt

Najlepszy biszkopt - zrób wszystko dokładnie wg przepisu to biszkopt wyjdzie na 100%.

Dodany przez: tulaczed

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Porcje:
1 sztuk
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 7 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 1,5 szklanki mąki
  • 2 łyżki octu
  • 1 cukier waniliowy
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • tortownica 28cm natłuszczona i obsypana mąką pszenną

Przygotowanie

  1. Biszkopt - ten przepis na biszkopt zawsze wychodzi i jest super!
  2. Oddzielić żółtka od białek.
  3. Białka ubić z cukrem pudrem na sztywno. Po ubiciu dodawać stopniowo żółtka i dalej miksować. Wciąż miksując dodać cukier,cukier waniliowy,później ocet .
  4. UWAGI:Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.
  5. Następnie NIE MIKSUJĄC lecz BARDZO DELIKATNIE mieszając łyżką dodawać powoli i stopniowo mąkę z proszkiem.
  6. Masę wylać na tortownicę. Piec około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni C.Ciasto powinno mieć złoty kolor.
  7. UWAGI: W czasie pieczenia nie otwieraj piekarnika! Przed wyciągnięciem z piekarnika sprawdź czy ciasto jest "suche" - wbijaj patyczek w różne miejsca. Po wyciągnięciu patyk musi być suchy.
  8. Biszkopt będzie pasował idealnie do innych wypieków. I każdy powie: "ale super biszkopt" :)
  9. Smacznego!
deser ciasto biszkopt SUPER sprawdzone
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze