Najdelikatniejszy schab wg Aleex

Najdelikatniejszy schab - mięciutki i soczysty.

Dodany przez: Aleex

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
1 sztuk
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1-1,5 kg schabu bez kości
  • ulubione przyprawy (ja zawsze stosuję: delikat Knorr-a czerwony, vegetę, czosnek granulowany, czerwoną słodką paprykę i majeranek)

Przygotowanie

  1. 1. Schab opłukać pod zimna wodą, natrzeć przyprawami i na noc włożyć do lodówki.
  2. 2. Następnego dnia mieso włozyć do foliowego worka i szczelnie zwiazać.
  3. 3. Do garnka wlać zimna wodę, osolić dodać listek i ziele. Włozyć mięso w worku i włączyć gaz. Mięso w worku musi być przykryte wodą.
  4. 4. Gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 40 minut.
  5. 5. Po tym czasie wyłączyć gaz. Mięso pozostawić w garnku jeszcze 15 minut. Następnie mięso wyjąć z garnka i worka. Wyłożyć na deseczkę i zostawić do wystudzenia.
  6. 6. Tak przygotowany schab jest niezwykle delikatny i soczysty.
  7. Polecam i życzę smacznego.
mięso obiad przekąska kolacja przystawki wędliny
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze