Musztardowe skrzydełka

Ocena:

4.44 (173)

  • 3 godz. 0 min.
  • dla 4 osób

Zamarynowane w musztardzie i usmażone skrzydełka z kurczaka.

Składniki:

  • 12 skrzydełek z kurczaka
  • 5 łyżeczek musztardy sarepskiej
  • 6 łyżeczek oleju
  • 3 łyżeczki przyprawy do kurczaka
  • 2 łyżeczki soli czosnkowej
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich

Musztardowe skrzydełka - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Musztardę przełożyć do miseczki. Dodać do niej olej
  • sól czosnkową
  • przyprawę i zioła. Wszystko dokładnie wymieszać. Skrzydełka z kurczaka oczyścić
  • umyć i dokładnie natrzeć przygotowaną marynatą. Miskę z mięsem w marynacie przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Zamarynowane mięso przełożyć razem z marynatą na suchą
  • rozgrzaną patelnię. Mięso mocno zrumienić z każdej strony. Do mięsa wlać wodę (tyle
  • żeby mięso było prawie w całości przykryte). Patelnię przykryć. Mięso dusić do miękkości
  • a jak już zrobi się miękkie
  • odparować resztę wody i ponownie je zrumienić.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne